ABOER I FOKUS
© ©stocksy

Bevar det gode

Hjemmet

Få det bedste ud af sæsonens frugt og grønt med en smule forberedelse og konservering

Kan du dufte det? Efter en lang sommer er sæsonens høst moden, velduftende og saftig. Og nu hvor markeder, butikker og haver bugner af farverige, smagfulde, nærende frugter og grøntsager, er det tid til at tage gryder og pander, blendere, krukker og konserveringsudstyr frem, så du kan få det bedste fra sæsonen.

Blend og kog, mens den stadig er frisk!

En ting er sikker: Med en varieret palet af fristende farver og smagsoplevelser er inspirationen uendelig. Det er ikke kun godt nyt for dig ‒ og dine kære ‒ men også for iCook Family Set og den tidsbegrænsede iCook Blender, som får lov at brillere i køkkenet.

* Fås, så længe lager haves

© ©stocksy[M]

Sæsonens frugter som tranebær, melon og brombær passer perfekt sammen med agurker, gulerødder og selleri i lækre ‒ og sunde ‒ smoothies. Skønne modne tomater er lige det, der skal til i en kølig gazpacho, mens vejret stadig er varmt. Når temperaturen falder, er squash, kartofler, græskar og porrer ideelle til cremede, fyldige supper og en steg. Meget af sæsonens populære frugt og grønt ‒ såsom blommer, figner, fennikel, peberfrugter og pærer ‒ kan også forvandles til lækre marmelader og chutneyer eller syltes. Så frem med køkkenudstyret og af sted på en gastronomisk rejse.

Så meget at spise, så lidt tid

Uanset hvor lækkert det er, er det selvfølgelig begrænset, hvor meget du kan spise. Og da det ville være en skam at smide naturens gaver i skraldespanden, ville det måske være en idé at prøve at konservere dem? Traditionelle metoder som fermentering, syltning og påfyldning i glas, er igen moderne, og det er overraskende nemt .

  1. Fermentering ‒ konservering af fødevarer i en lage af salt eller valle, som aktiverer sunde bakterier, der forbedrer næringsindholdet.

  2. Syltning – konservering af fødevarer i eddike, vand og salt (eller sukker) ved kølig opbevaring. Tip: Du kan anvende iCook Mixing Bowls, når du for eksempel sætter dine syltede artiskokker i køleskabet.

  3. Påfyldning i glas – rester placeres i en steril glaskrukke som forsegles i flere måneder. Tip: Lav en række supper og saucer med din iCook Blender, hvorefter du kan hælde dem på glaskrukker.Giv dem som en betænksom gave, eller gem dem i spisekammeret.

  4. Kompot – konservering af fødevarer ved langsom tilberedning i sukkerlage (nogle gange med krydderier), som derefter hældes i en steril krukke.

  5. Valgfrit: Blanchering – dette kan være nødvendigt med nogle grøntsager, så de smager godt, når de tilberedes senere på året. Tip: Anvend iCook Family Set til at lave en masse af denne type måltider på én gang. Opbevar nogle af dem i blandeskåle med genluk til den kommende uge, og frys resten.

  6. Frysning – rester forsegles i en beholder og opbevares i fryseren.

Konserveringstips

Alle disse metoder er forskellige, men de har nogle ting til fælles. For det bedste resultat:

  1. Anvend altid friske og modne frugter og grøntsager af høj kvalitet

  2. Steriliser alle beholdere med kogende vand

  3. Tør glasbeholdernes kanter, før du bruger dem

  4. Benyt kun beholdere med lufttæt forsegling

  5. Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige teknikker, urter og krydderier

  6. Når du fryser rå frugt og grønt, skal du blanchere det først for at få de bedste resultater

Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.

Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.

Jeg er indforstået