ABOER I FOKUS

Sommerfavoritter fra Tyrkiet

Hjemmet

Lækker sommermad er lige blevet endnu mere lækker takket være vores tyrkiske ABOer

Tyrkiet er fantastisk om sommeren. Middelhavsklimaet betyder, at der er en overflod af frisk frugt og grøntsager, som kan bruges i opskrifter med mange skønne ingredienser. Og er der nogen bedre måde at præsentere disse på end i lækre opskrifter fra de lokale, som kender dem bedst?

Vi bad tre ABOer om at dele deres yndlingsopskrifter og tips til iCook™. Sørg for at tage noter – disse opskrifter kommer du til at bruge igen og igen!

Rulo Börek: Tyrkisk tærte

Når Seval Karatay fra Istanbul i Tyrkiet laver mad, kan hun bedst lide at bruge sin iCook Non-Stick stegepande på 30 cm. En favorit, som er meget egnet til denne metode, er den tyrkiske tærte Rulo Börek. Selvom den traditionelt skal laves i ovnen, synes Seval, at det er nemmere og også billigere at lave en Börek i en iCook-pande. Og fordi hendes opskrift kræver en del udskæring og snitning, er hun også glad for sit iCook sæt med fem knive.

Og sommer? Da Börek kan laves med forskelligt fyld, kan den nemt tilpasses årstidens råvarer. Klar til at prøve en sommerversion? Når du først har smagt den, får du lyst til at prøve alle traditionelle, tyrkiske opskrifter.

Download opskriften her som PDF / ePub

Tandir Kebab: Tandoori-lam

Selvom denne opskrift er tidskrævende (3 timer), er den den nemmeste opskrift i vores tyrkiske opskriftssamling – du skal bare have tid. Ayşe Alagöz, 12 % ABO fra Istanbul, elsker at lave tandoori-lam, eller Tandir Kebab, i sin 8 L iCook suppegryde med låg. Ayşe fortæller, at der kan bruges adskillige urter og krydderier til kødet. Men hendes hemmelighed er at bruge to bestemte. "Jeg bruger en anelse timian og spidskommen i min opskrift", siger hun.

Download opskriften her som PDF / ePub

Künefe: En tyrkisk ostedessert

Yasemin Uzunpostalcı er også stor fan af iCook Non-Stick stegepanden på 30 cm. Hun er Founders Platinum ABO og en fantastisk kok fra Konya i Tyrkiet, og elsker at bruge denne pande til at lave den særlige tyrkiske dessert Künefe. Selvom butterdejen kun kan købes i specialbutikker, er den det hele værd! Ostedesserten har mellemøstlig oprindelse og er populær i mange andre lande af den simple grund, at den er utrolig lækker! Yasemin fortæller også: "Hvis du ikke kan lide ost, kan du bruge valnødder i stedet for."

Download opskriften her som PDF / ePub

Og der er flere opskrifter! Vi har mange flere tyrkiske sommeropskrifter .

Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.

Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.

Jeg er indforstået