ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Sommer på glas

Hjemmet

Fang smagen af sommer og nyd disse søde sager hele året

Sommeren er snart slut. Men det er ikke nødvendigvis slut på alt, hvad der er sommer. Husk de varme morgener ved at gemme din yndlingsfrugt på glas – du skal selvfølgelig lave syltetøj! Syltetøj og marmelade er en fantastisk måde at konservere frugt på og reducere spild, især hvis du har for meget frugt på én gang. Læs videre for praktiske syltetøjstips og tre af vores bedste opskrifter på syltetøj.

Vores bedste opskrifter på konservering af sommerens frugt

Kanel- og blommesyltetøj

En fantastisk opskrift på syltetøj til vinteren, da den delikate duft af kanel gør den perfekt til julens bagværk. Den er også skøn hele året, uanset årstiden.

Alt for nemt hindbærsyltetøj

Vi er især glade for denne syltetøjsopskrift, da den er utroligt nem at lave, og både børn og voksne elsker den. Den gammeldags frugtsmag er især populær blandt sidstnævnte. Og de første? Brug en si til at fjerne hindbærfrøene, når du laver syltetøjet, og de yngste familiemedlemmer vil med garanti elske den silkebløde konsistens og den søde smag.

Lækker appelsinmarmelade

Selvom denne opskrift er en anelse mere kompleks end syltetøj, er den helt sikkert umagen værd! Appelsinskallerne i denne marmelade hjælper med at give en anderledes konsistens og en smag, der er en anelse bitter, og som giver en fantastisk kombination med citrusfrugtens sødme. Denne friske marmelade er også skøn hele året, uanset årstiden.

Download opskriften her som PDF / ePub

  1. Kanel- og blommesyltetøj : PDF / ePub

  2. Alt for nemt hindbærsyltetøj: PDF / ePub

  3. Lækker appelsinmarmelade: PDF / ePub

Grundlæggende tips til fremstilling af syltetøj:

Fasthedsprøve på underkop

Læg fem underkopper i fryseren i mindst 15 minutter, og put derefter en teske syltetøj på en underkop. Skub på kanterne af syltetøjet med en ske eller finger. Hvis det rynker, er det fast og færdigt. Hvis dit syltetøj eller marmelade løber, er det ikke færdigt. Lad syltetøjet koge lidt, og prøv igen efter et par minutter med en ny underkop.

Sterilisér glas og udstyr

Forvarm ovnen til 120°C. Vask syltetøjsglas og udstyr, også øser og skeer, i varmt vand med Dish Drops TM Concentrated Dishwashing Liquid. Skyl dem grundigt, og sæt derefter glassene på en ovnplade. Sæt glassene i ovnen i 10 minutter, eller indtil de er helt tørre.Tør dit udstyr med en ren klud. Sterilisering er vigtigt, da det fjerner evt. mug, bakterier eller svampevækst, som hurtigt kan fordærve dit syltetøj.

Pektin er vigtigt

Sytetøj, gele og marmelade bliver fast pga. pektinindholdet i frugten. Når det koges med sukker, bliver den naturligt forekommende syre i frugten tyk, og gør syltetøjet fast. Æbler, citrusfrugter og bær har et naturligt højt pektinindhold. Blød frugt som ferskner og blommer har lavere indhold, men et par teskeer citronsaft hjælper med at gøre syltetøjet fast. Brug om muligt frugt, som ikke er helt moden, da pektinindholdet er højest.

Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.

Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.

Jeg er indforstået