Indkøbskurv (0) 0 Indkøbskurv

Din indkøbskurv ser tom ud.

Tak! Dine favoritter er blevet overført til indkøbskurven

Gå til indkøbskurv
ABOER I FOKUS
© Amway

Høst af afgrøder til NUTRIWAY-kosttilskud

Ernæring & velvære

Alberto Vega, bestyrer af NUTRIWAYTM landbruget i Mexico, fortæller om plantesundhed, bæredygtig dyrkning og om, hvorfor høstning på det rigtige tidspunkt er afgørende for at producere NUTRIWAY-kosttilskud.

Det fantastisk flot beliggende NUTRIWAY-landbrug i den mexicanske stat Jalisco er kendt for sine kæmpe grønne marker og kølige morgenluft, som varmes op i løbet af dagen. På grund af beliggenheden tæt på ækvator har dette landbrug ideelle naturlige forhold til dyrkning af forskellige frugter, grønsager og urter, bl.a. spinat, grønkål, brøndkarse, lucerne, broccoli, persille, grapefrugt og citroner, som er nogle af de plantebaserede ingredienser, der indgår i NUTRIWAY-kosttilskud.

Alberto Vega in the offices of the Jaliscon sustainable NUTRILITE farm. © Amway

Alberto Vega i kontorlokalerne på NUTRIWAY-landbruget i Jalisco.

Men hvis man spørger bedriftsleder Alberto Vega, hvad han holder mest af, når han går rundt på markerne, er svaret måske overraskende. "Lugten af organisk gødning," griner han smørret. "Det er ikke altid behageligt for folk, der ikke er vant til det, men det forvisser mig om, at vi gør vores bedste for plantesundheden."

Albertos store interesse for bæredygtig dyrkning er til at tage at føle på. I stille stunder, når han planlægger sæsonen, forlader han computeren og kontoret og sætter sig ud i markerne. "Jeg bruger timer og atter timer med at planlægge på et stykke papir, mens jeg ser ud over horisonten: Hvor kan jeg plante en ny afgrøde, hvor meget jord skal vi bruge," fortæller han. "Det er på den måde, jeg finder inspiration."

Et liv viet til sunde planter

Alberto satte første gang fødderne på NUTRIWAY-landbruget i Mexico for ti år siden som praktikant. I dag leder han et mandskab på 128 medarbejdere, som deler hans begejstring for alt, hvad der er naturligt og bæredygtigt. "NUTRIWAY har givet mig muligheden for at dyrke afgrøder på en erhvervsmæssigt professionel og, nok så vigtigt, personlig måde. Jeg er meget stolt over vores landbrug og mit mandskab," udtaler han.

For at alle kan gøre deres bedste, bruger Alberto en del af tiden på at arrangere oplæring. "Vi genoplærer folkene hvert år," fortæller han og forklarer, at hans mandskab holdes fuldt på højde med bæredygtige dyrkningsmetoder , bl.a. jordhvile mellem dyrkninger og sikkerhed. Det er nødvendigt, fordi mandskabet kan komme til at udføre arbejdsopgaver lige fra planlægning af sæsonen til frøudvælgelse , skadedyrs- og sygdomsbekæmpelse, kunstvanding, gødskning, rensning, høst m.m.

Timingen er det vigtigste!

Når Alberto begynder at fortælle om høsten, forklarer han først, at det er en vigtig del af processen fra frø til kosttilskud. Det skyldes, at valget af det helt rigtige tidspunkt at høste på kan have stor betydning for kvaliteten af de naturlige næringsstoffer, der kan udtrækkes. Og det er disse næringsstoffer, som indgår i NUTRIWAY-kosttilskud.

I sidste ende afhænger den optimale høstperiode (helt ned på klokkeslæt) for planten eller afgrøden samt klimaet. "Når en plante er fuldt udvokset, har den det højeste næringsindhold og giver det største udbytte," forklarer Alberto: "Det er det bedste tidspunkt at høste på for at opnå så mange naturlige fordele som muligt."

For Alberto og hans folk er det inden middag. "Vi går i gang omkring kl. 7 og slutter kl. 11," fortæller han. "Vi kunne godt høste senere, men afgrøden mister hurtigt fugtindhold." Solens påvirkning på dage, hvor temperaturerne når over 30°, kan nemt forringe de høstede afgrøder.

Der høstes ikke kun om dagen. På Ubajara-landbrug i Brasilien høstes acerola-kirsebærrene om natten. Det skyldes, at bærrenes lave temperatur om natten bevarer det høje indhold af C-vitamin.

Da planter har det højeste næringsindhold på bestemte tidspunkter, som Alberto forklarer, er høsten altid en kamp mod tiden. Folkene gør deres bedste for, at udbyttet bevarer så mange næringsstoffer som muligt. For kvaliteten har altid været – og vil fortsat være – afgørende for fremstilling af NUTRIWAY-kosttilskud.

Når afgrøderne høstes optimalt, opnås gode ingredienser til næste trin i processen. Vil du vide mere om, hvordan dyrkning, ernæring, sundhed, velvære og kost hænger sammen? Så følg med i næste nummer af vores serie, hvor vi besøger laboratoriet, hvor Alli Klosner arbejder med at udvikle og sammensætte NUTRIWAY-kosttilskud.

Få mere at vide om NUTRIWAY ved at klikke her .

Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.

Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.

Jeg er indforstået