Indkøbskurv (0) 0 Indkøbskurv

Din indkøbskurv ser tom ud.

Tak! Dine favoritter er blevet overført til indkøbskurven

Gå til indkøbskurv
ABOER I FOKUS

Festlig gullasch med dumplings, vårsalat og pære med tranebærfyld

Opskrifter

Forberedelsestid: 30 minutter, tilberedningstid: 2,5 time

Ingredienser til vårsalat og pære med tranebærfyld:

  1. 2 små modne pærer

  2. 4 små spsk. tranebærsauce

  3. 200 g vårsalat

  4. Salatdressing: 1 spsk. sennep, 2 spsk. honning, 4 spsk. balsamicoeddike, 6 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Tilberedning:


Pærer med tranebærfyld: Vask pærerne, halver dem, og brug en ske til at fjerne stilk og kerner. Kom en lille spsk. tranebærsauce i udhulingen i hver pærehalvdel.

Vårsalat: Vask og tør salaten. Bland ingredienserne til dressingen.

Ingredienser til dumplings:

  1. 4 daggamle boller

  2. 2 mellemstore æg

  3. 2 dl mælk

  4. 1/2 løg

  5. 30 g persille

  6. 2 spsk. smør

  7. salt og stødt peber

  8. 1 knivspids muskatnød

Tilberedning:

  1. Hak løget fint, og sauter det let i smør. Tilsæt mælken, og varm op uden at bringe i kog. Tilsæt krydderier.

  2. Kom denne blanding i skålen med brødet, der er skåret i tern, og tilsæt persille. Bland det hele, og lad det stå og trække i 10 minutter.

  3. Tilsæt æggene, og bland godt sammen med begge hænder. Ælt til en fast dej. Med fugtige hænder rulles dejen til 8 dumplings på størrelse med en tennisbold.

Ingredienser til festlig gullasch:

  1. 1 kg oksekød til gullasch

  2. 2 spsk. vegetabilsk olie

  3. 1 løg

  4. 1 gulerod

  5. 2 fed hvidløg

  6. 1 spsk. mel

  7. 1 kanelstang

  8. 7 kryddernelliker

  9. 1 stjerneanis

  10. 3 enebær

  11. 1 laurbærblad

  12. 1 kvist rosmarin

  13. 3 kviste timian

  14. 1 økologisk appelsin

  15. 2 spsk. honning

  16. 1,5 dl frugtagtig rødvin

  17. 1,5 dl oksebouillon

  18. salt og peber

Tilberedning:

  1. Pil og hak løg og hvidløgsfed fint. Skræl og snit guleroden. Vask appelsinen i varmt vand, riv skallen, pres saften af appelsinen, og stil begge dele til side.

  2. Kom kanel, kryddernelliker, laurbærblad, stjerneanis, bær, rosmarin, timian og appelsinskal i en tesi, og luk den. Eller brug en tefilterpose, og luk den med snor el.lign.

  3. Steg oksekødet gradvist i iCook-wokken ved høj varme uden olie, og tag det op.

  4. Kom olie i wokken, og steg løg, hvidløg og gulerod kort. Tilsæt kødet og melet, så det varmes kort igennem. Tilsæt vin, oksebouillon og saften fra appelsinen. Tilsæt urter og krydderier, og smag til. Læg låg på, og lad rette koge 1 time. Imens tilberedes dumplings (se ovenfor).

  5. Efter en time tages låget forsigtigt af wokken. Kom dampkogerindsatsen i wokken, og læg dumplings i den. Sæt låget på igen, og luk tæt til med VITALOK. Lad retten simre i yderligere 1 time.

  6. Tag låget forsigtigt af, og kom pærerne med tranebærfyld i gryden. Sæt låget på igen, og lad retten simre videre i 20 minutter.

Portionsservering:

Fordel vårsalaten på 4 tallerkener, hæld dressingen over, og læg pærerne med tranebærfyld oven på salaten. Kom 2 dumplings på hver tallerken plus gullasch med rigelig sauce.

Download opskriften her som PDF / ePub

Lignende indhold

Lammetandoori – traditionelt kendt som tandir kebab

Opskrifter

Mere

Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.

Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.

Jeg er indforstået