Forberedelsestid: 30 minutter, tilberedningstid: 2,5 time
Ingredienser til vårsalat og pære med tranebærfyld:
2 små modne pærer
4 små spsk. tranebærsauce
200 g vårsalat
Salatdressing: 1 spsk. sennep, 2 spsk. honning, 4 spsk. balsamicoeddike, 6 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Tilberedning:
Pærer med tranebærfyld: Vask pærerne, halver dem, og brug en ske til at fjerne stilk og kerner. Kom en lille spsk. tranebærsauce i udhulingen i hver pærehalvdel.
Vårsalat: Vask og tør salaten. Bland ingredienserne til dressingen.
Ingredienser til dumplings:
4 daggamle boller
2 mellemstore æg
2 dl mælk
1/2 løg
30 g persille
2 spsk. smør
salt og stødt peber
1 knivspids muskatnød
Tilberedning:
Hak løget fint, og sauter det let i smør. Tilsæt mælken, og varm op uden at bringe i kog. Tilsæt krydderier.
Kom denne blanding i skålen med brødet, der er skåret i tern, og tilsæt persille. Bland det hele, og lad det stå og trække i 10 minutter.
Tilsæt æggene, og bland godt sammen med begge hænder. Ælt til en fast dej. Med fugtige hænder rulles dejen til 8 dumplings på størrelse med en tennisbold.
Ingredienser til festlig gullasch:
1 kg oksekød til gullasch
2 spsk. vegetabilsk olie
1 løg
1 gulerod
2 fed hvidløg
1 spsk. mel
1 kanelstang
7 kryddernelliker
1 stjerneanis
3 enebær
1 laurbærblad
1 kvist rosmarin
3 kviste timian
1 økologisk appelsin
2 spsk. honning
1,5 dl frugtagtig rødvin
1,5 dl oksebouillon
salt og peber
Tilberedning:
Pil og hak løg og hvidløgsfed fint. Skræl og snit guleroden. Vask appelsinen i varmt vand, riv skallen, pres saften af appelsinen, og stil begge dele til side.
Kom kanel, kryddernelliker, laurbærblad, stjerneanis, bær, rosmarin, timian og appelsinskal i en tesi, og luk den. Eller brug en tefilterpose, og luk den med snor el.lign.
Steg oksekødet gradvist i iCook-wokken ved høj varme uden olie, og tag det op.
Kom olie i wokken, og steg løg, hvidløg og gulerod kort. Tilsæt kødet og melet, så det varmes kort igennem. Tilsæt vin, oksebouillon og saften fra appelsinen. Tilsæt urter og krydderier, og smag til. Læg låg på, og lad rette koge 1 time. Imens tilberedes dumplings (se ovenfor).
Efter en time tages låget forsigtigt af wokken. Kom dampkogerindsatsen i wokken, og læg dumplings i den. Sæt låget på igen, og luk tæt til med VITALOK. Lad retten simre i yderligere 1 time.
Tag låget forsigtigt af, og kom pærerne med tranebærfyld i gryden. Sæt låget på igen, og lad retten simre videre i 20 minutter.
Portionsservering:
Fordel vårsalaten på 4 tallerkener, hæld dressingen over, og læg pærerne med tranebærfyld oven på salaten. Kom 2 dumplings på hver tallerken plus gullasch med rigelig sauce.