Forberedelses- og tilberedningstid: 1 t
Ingredienser:
2 store sødkartofler, skrællede og i tern
100 ml olivenolie, plus 2 spsk. ekstra
2 spsk. hvidvinseddike
1 knivspids sukker
1 tsk. dijonsennep
450 g grønkål, hakket og uden tykke stængler
1 hvidt fladbrød, skåret i strimler
125 g feta, drænet og i store tern
4 spsk. granatæblekerner
3 spsk. pekannødder
Salt og friskkværnet sort peber
Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180° C.
Bland de søde kartofler med 2 spsk. olivenolie og salt og peber i en bradepande.
Steg i 30-40 minutter, vend kartoflerne halvvejs, indtil de er møre og har fået farvet i kanterne.
Imens piskes eddike, sukker og sennep med salt og peber i en stor iCook-skål, indstil sukker og salt er opløst.
Pisk 100 ml olivenolie i lidt ad gangen, indtil dressingen er tyk og emulgeret. Tilføj grønkål, og gnub dressingen ind med hænderne.
Rist fladbrødsstrimlerne i en iCook Sauté-gryde ved middelhøj varme, vend nu og da. Fjern fra varmen.
Tag de søde kartofler ud af ovnen, når de er klar. Lad dem kort køle af, tilføj så grønkål med feta, granatæblekerner og pekannødder. Bland godt.
Servér på tallerkener ovenpå fladbrødsstrimlerne.
Salat med grønkål, stegte søde kartofler og pastinak med feta, pekannødder og granatæble (download opskriften her som PDF / ePub )