Tilberedning og kogetid: 25 min
Ingredienser:
2 store porrer i skiver, skyllet og tørret
4 store stilktomater, udkernet, med et kryds skåret i bunden
100 g champignon
2 spsk. citronsaft
2 spsk. smør
1,5 dl grønsagsbouillon
4 laksefileter uden skind på ca. 180 g hver, uden nerveben
2 spsk. olivenolie
bløde grønne krydderurter, f.eks. persille, purløg, estragon osv. til pynt
salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Kom porrerne i en 1-liters iCook kasserolle med kogende vand tilsat salt, og kog dem i 2-3 minutter, indtil de er møre. Tag dem op af vandet med en hulske, og kom dem i en skål med iskoldt vand.
Kom tomaterne i det kogende vand i 10-15 sekunder. Tag dem op med en hulske, og kom dem i skålen med iskoldt vand.
Lad tomaterne køle af, inden skind og kerner fjernes, og de skæres i tern. Rens og skær champignonerne i skiver, og vend dem straks i citronsaft.
Varm smørret og grønsagsbouillonen op i iCook Senior sauterpanden ved middel til lav varme. Tilsæt porrerne, og varm det hele let igennem.
Krydr laksebøfferne med salt og peber. Varm olivenolien op i en pande ved middel varme, og steg laksestykkerne i ca. 3–4 minutter på hver side, indtil de er faste at mærke på og ser uigennemsigtige ud.
Kom tomaterne i tern og de skivede champignoner i panden med porrerne, og varm igennem i nogle minutter, hvorefter der smages til.
Server laksebøfferne og grønsagerne i opvarmede dybe tallerkner, og pynt med krydderurter.