Anvendt udstyr:Dine foretrukne kniv fra iCook knivsættet på fem dele, gryde på 3 liter og låg, senior sauter-pande og låg
Ingredienser til saucen:
-
2 tomater
-
Olivenolie
-
2 løg hakket fint
-
3 fed hvidløg hakket fint
-
Salt, peber og oregano
Ingredienser til hovedretten:
-
1 aubergine
-
1 courgette
-
2 tomater
-
5-6 små champignoner
-
200 g frisk mozzarellaost
Opskrift:
-
Til saucen blancheres to af tomaterne, så skindet nemt kan fjernes. Når skindet er fjernet, skæres tomaterne i tern. Så sættes gryden på mellemvarme, og olivenolie, løg og hvidløg tilsættes. Steg løget, indtil det er blødt, og tilsæt derefter tomaterne. Smag til med salt, peber og tørret oregano.
-
Sæt låget på gryden, så VITALOK-processen kan aktiveres. Indstil på laveste blus, og lad retten koge i 10 minutter.
-
Snit de resterende grøntsager og mozzarella fint i skiver på ca. 9 mm. Mozzarellaen kan skæres lidt tykkere.
-
Når saucen har kogt i 10 minutter, hældes halvdelen i sauter-panden, og derefter lægges grøntsagsskiverne og mozzarellaen i et mønster. Når de er på plads, hældes resten af saucen over, og låget sættes godt på plads. Indstil på laveste blus, og kog i 10 minutter, eller indtil grøntsagerne er bløde – husk at lade låget blive på under tilberedningen, så grøntsagernes næringsstoffer ikke forsvinder.
-
Servér retten, mens den stadig er varm. God appetit!