Anvendt iCook-udstyr:Stegepande på 25 cm, 1 liter skål i rustfrit stål, blender, gryde på 1 liter
Ingredienser til pandekagerne:
-
2 æg
-
500 ml mælk
-
2 spsk. vegetabilsk olie
-
1 spsk. sukker
-
200 g mel
-
1 tsk. bagepulver
-
1 knivspids salt
Ingredienser til fyldet:
-
30 g valnødder
-
500 g hytteost
-
2 spsk. honning med top
Ingredienser til bærsaucen:
-
300 g frosne blandede bær
-
3 spsk. appelsinsaft
Tilberedning:
-
Lav pandekagedejen ved at piske æg, sukker og salt i en stor skål, indtil blandingen er let og luftig. Tilsæt den vegetabilske olie og mælk, og bland godt.
-
Når væsken er godt blandet, tilsættes bagepulver og mel langsomt med en si for at undgå klumper. Pisk godt, indtil konsistensen er jævn og flydende.
-
Din dej er nu klar. Varm panden op til mellemvarme og tilsæt vegetabilsk olie. Hæld en lille mængde dej i den varme pande og vip panden frem og tilbage, så overfladen er dækket af et tyndt og jævnt lag dej.
-
Steg pandekagen på mellemvarme i omkring 1 minut, eller indtil den er gyldenbrun. Vend den med en spatel, og steg i yderligere 30 sekunder. Fortsæt således, indtil dejen er brugt op. Sæt pandekagerne til side.
-
Lav fyldet ved at putte valnødderne i blenderen, og blend, indtil de er grofthakkede. Tilsæt hytteost og honning, og fortsæt med at blende, indtil alle ingredienser er godt blandede. Sæt til side.
-
Lav bærsaucen ved at opvarme din gryde på mellemvarme og putte bær og saft i. Når bærrene begynder at simre, sættes varmen på lavt blus, og det simrer i fem minutter, eller indtil bærrene har sauce-konsistens. Sæt til side.
-
Tag pandekager og fyld frem. Din nalysnyky formes nu som en konvolut: Smør et jævnt lag hytteost på den øverste fjerdedel af din pandekage, og derefter foldes højre og venstre side mod midten. Tag den øverste højre del med fyld og rul.
-
Endelig hældes den varme bærsauce over din nalysnyky, og den serveres med tørrede abrikoser eller rosiner. Velbekomme!