Ingredienser:
Mandelfyld
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
1/2 lille rødt løg, skåret i fine tern
-
3 spsk. olivenolie
-
300 g fuldkornsbrød, skåret i 1-2 cm tern
-
2 spsk. purløg, hakket
-
1/2 tsk. friskkværnet sort peber
-
3 spsk. tørret estragon (eller dild eller basilikum)
-
60 g smør, smeltet
-
30-50 ml varmt vand
-
60 g mandler, hakkede og ristede
Fisk
-
4 torskefileter
-
8-10 skiver bacon (valgfrit)
-
Salt og citron til pynt
Pandestegte kartofler
-
680 g små kartofler, halverede
-
1 tsk. løgpulver
-
1 tsk. hvidløgspulver
-
3-4 knivspidser salt
-
2 spsk. usaltet smør
-
1 spsk. olivenolie
-
250 ml koldt vand
Tilberedning:
Mandelfyld:
-
Sauter hvidløg og løg i olivenolie, indtil det er blødt, men ikke brunet. Tag dem af blusset og bland med de resterende ingredienser til fyld.
Torsk:
-
Skyl torskefileterne i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle.
-
Fordel fyldet jævnt på hver torskefillet indtil 2 cm på nederste kant.
-
Rul fileterne sammen og hold dem om nødvendigt sammen med en tandstik. Valgfrit: Rul baconskiver tæt om torsken.
-
Placer de rullede fileter i iCook slip-let stegepanden med låg, med fiskesiden nedaf. Der skal være 1-2 cm mellem fileterne.
-
Steg den fyldte torsk på den ene side i 8-12 minutter, vend den og steg i yderligere 8-12 minutter.
Kartofler
-
Placer kartoflerne i iCook suppedampgryden på 4 liter, dæk med 250 ml koldt vand og kog i 15 minutter. Hæld vandet fra og sæt dem til side.
-
Opvarm iCook slip-let stegepanden på 10 tommer til mellemvarme og hæld olie og smør i. Nå det er smeltet, tilsættes de små kartofler, som vendes.
-
Drys hvidløgspulver og løgpulver over kartoflerne, vend dem forsigtigt og steg derefter på mellemvarme, indtil pulveret bliver mørkt og danner skorpe.
-
Smag til med salt og peber og lad kartoflerne køle ned i 15 minutter før servering.