Ingredienser:
vand og 2 spsk. salt
500 g aubergine i 5 mm tykke skiver
150 ml solsikke- eller olivenolie
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. rødt chilipulver
1 tsk. garam masala
salt efter smag
½ tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. røde chiliflager
15 karryblade
5 Boriya mirch (små, stærke, runde røde chilier)
1 tsk. hel spidskommen
500 g tyk yoghurt
120 ml vand
1 bundt frisk koriander, hakket
Tilberedning:
Kom vand og salt i 3-liters iCook blandeskålen af rustfrit stål. Lad aubergineskiverne trække i det salte vand i 15 minutter. Tag skiverne op, og tør dem med køkkenrulle.
Opvarm 40 ml olie i iCook Senior-sauterpanden, og steg aubergineskiverne gyldenbrune.
Opvarm 100 ml olie i 7-ply Stainless Steel-wokken eller en stor pande, og steg løget gyldenbrunt. Tilsæt knust hvidløgsfed, stødt spidskommen, rødt chilipulver, røde chiliflager, og rør i 2 minutter.
Tilsæt vand, rør i retten, og bring den i kog. Læg låg på, og lad retten koge i 2-3 minutter. Skru op for varmen, og kog videre, indtil olien udskilles.
Hæld yoghurt i 2-liters blandeskålen, og rør godt.
Opvarm resten af olien i Junior-sauterpanden, og tilsæt hel spidskommen, runde røde chilier samt karryblade, og lynsteg i 1-2 minutter.
Kom de stegte krydderier i yoghurten, og bland forsigtigt sammen.
Retten serveres ved at lægge sovs, aubergine og yoghurt lagvis i tallerknen. Pynt med knust rød chili og hakket koriander. Serveres med dampede ris.