Ingredienser:
2 rødbeder
3 kartofler
3 gulerødder
230 g marineret sild
2 sød-syrlige æbler
1 løg, afskallet og hakket
2 æg
200 g mayonnaise
nogle få kviste persille
Tilberedning:
Lad den marinerede sild dryppe af.
Kog rødbederne i 30-40 minutter i 3-liters gryden og kartoflerne og gulerødderne i 20-25 minutter i 2-liters gryden. Lad grønsagerne køle af.
Hårdkog æggene i 1-liters gryden. Stil dem til side til afkøling.
Skræl kartoflerne og rødbederne. Undgå farveafsmitning på hænderne ved at bruge gummihandsker.
Skær sild, kartofler, gulerødder og æbler i (ca. 0,5 cm store) tern med iCook-knivsættet.
Pil de hårdkogte æg, og riv dem på det store iCook-rivejern. Kom dem i en blandeskål af rustfrit stål med låg, og stil skålen på køl.
Riv rødbederne.
Læg et lag kartofler på en serveringstallerken, og kom mayonnaise ovenpå. Læg derefter et lag sild og løg ovenpå, drys med salt, og kom mayonnaise på. Læg et lag gulerødder og rødbeder øverst, drys med salt, og kom mayonnaise på. Læg til sidst æbleternene allerøverst.
Ret kanten til, og smør mayonnaise på foroven og på siden. Kom husholdningsfilm på, og sæt tallerknen i køleskab i nogle timer eller natten over.
Pyntes med de revne æg og persillekvistene inden servering.