Indkøbskurv (0) 0 Indkøbskurv

Din indkøbskurv ser tom ud.

Tak! Dine favoritter er blevet overført til indkøbskurven

Gå til indkøbskurv
ABOER I FOKUS
© Shutterstock

Indisk Biryani med kylling

Opskrifter

Basmatiris – ingredienser:

  1. 200 g basmatiris

  2. 2 l vand

  3. 1 lille laurbærblad

  4. 5 cm lang kanelstang

  5. 3 grønne kardemommekapsler

Ris – tilberedning:

  1. Vask risen nogle gange, indtil skyllevandet er klart. Læg risen i blød i 20 minutter i 2-liters blandeskålen. Hæld vandet fra.

  2. Bring 2 l vand i kog i 3-liters gryden. Kom laurbærblad, kardemomme og kryddernelliker i vandet.

  3. Når vandet koger, tilsættes lidt salt og risen, som vandet er hældt fra.

  4. Koges i 15 minutter eller indtil færdigkogt. Hæld risen i et dørslag, og enten fjern de største rester af krydderierne eller lad dem blive i risen.

Biryani med kylling – ingredienser:

  1. 500-600 g kylling (lår og bryststykker)

  2. 3 spsk. olie

  3. salt efter smag

  4. 2 mellemstore løg, i tynde skiver

  5. 1 stjerneanis

  6. 1 knivspids safran lagt i blød i 2 tsk. mælk og 1 spsk. ghee

  7. 3 grønne kardemommekapsler

  8. 1 sort kardemommekapsel

  9. 1 laurbærblad

  10. 4 kryddernelliker

  11. 2,5 cm lang kanelstang

  12. ½ tsk. hel spidskommen

  13. 1 spsk. ingefær- og hvidløgspasta

  14. ¼ tsk. stødt gurkemeje

  15. 2 tsk. stødt biryani masala eller kyllingmasala

  16. ¾-1 tsk. rødt chilipulver

  17. ca. 2,5 dl yoghurt

  18. 1 håndfuld mynteblade, finthakket

  19. 1 håndfuld korianderblade, finthakket

Biryani med kylling – tilberedning:

  1. Mens risen koger, sauteres løgene i olie i den 4-liters iCook-suppegryde. Når de er gyldne, lægges ¼ til side i en skål.

  2. Skru ned for varmen, og sautér laurbærblad, stjerneanis, hel spidskommen, kryddernelliker og kardemomme sammen med resten af de stegte løg i suppegryden.

  3. Tilsæt ingefær- og hvidløgspasta, og steg, indtil den rå lugt er forduftet.

  4. Tilsæt kyllingestykker, og steg dem ved middel varme, indtil de er hvide.

  5. Tilsæt resten af krydderierne (salt, masala, gurkemeje og rødt chilipulver). Bland godt. Læg låg på, og kog ved lav til middel varme i 4 min.

  6. Hæld yoghurt på, og bland retten godt. Læg låg på, og kog videre ved middel varme, indtil kødet er færdigtilberedt, og retten er tyknet. Smag til med salt.

Kom kylling og ris i ovnen:

  1. Smør den 8-liters stegegryde og låget, og forvarm ovnen til 180°.

  2. Læg den tilberedte kylling i stegegryden, og kom halvdelen af de hakkede mynteblade ovenpå.

  3. Fordel den kogte ris jævnt oven på kyllingen. Fordel den sidste ¼ af de stegte løg, de resterende mynte- og korianderblade og den iblødlagte safran ovenpå.

  4. Læg låget tætsluttende på stegegryden, og steg retten i ovnen i 20-25 minutter.

  5. Server kylling-biryanien med yoghurt.

Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.

Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.

Jeg er indforstået