Samlet klargøringstid: 15-20 min / portioner: 4 / Energiværdi: 506 kcal hver
Køkkengrej:
30 cm non-stick stegepande med hærdet glaslåg
Kasserolle og låg på 1 eller 2 liter
Blandeskål med låg
Ingredienser:
4 stykker okseribbe, 230 g hver
3 peberfrugter (grøn, gul og rød)
4 mellemstore tomater
4 kviste koriander
1 spsk Extra Virgin olivenolie
1 spsk rødvinseddike
½ hoved icebergssalat
salt og peber
Næringsoplysninger pr. 1 portion:
Protein - 41,8 g
Fedt - 32,3 g
Kulhydrater - 12,1 g
Energiværdi - 506,4 kcal
Kolesterol - 238 mg
Glykæmisk indeks - 25 (lav)
Forberedelsesmetode:
Oliér oksekødet, krydr med salt og peber, og lad det marinere i 10 minutter.
Skær peberfrugterne groft og kog dem i en gryde i 5-7 minutter, indtil de er lette at skrælle. Afkøl dem derefter under koldt vand, skræl, tør med et papirhåndklæde og finhak dem med en kniv.
Skær let i hver tomat let med en kniv, dyp dem ned i kogende vand i 5-10 sekunder, skræl dem derefter og skær dem i små terninger. Kombiner tomatterningerne med de hakkede peberfrugter, tilsæt vineddike, resterende olivenolie, salt, peber og lad blandingen sætte sig.
Forvarm stegepanden. Dup oksekødet med et papirhåndklæde for at fjerne overskydende olie og stege, indtil det er gyldenbrunt på begge sider. Dæk derefter med låg og kog i yderligere 5 minutter.
Når bøffen er stegt iht. dine præferencer, anrettes og serveres den med grøntsagssalsa og icebergblade.