Spaghetti alla puttanesca
Opskrifter
Spaghetti alla puttanesca er en italiensk ret, som stammer fra Napoli. Ingredienserne er typisk passata (italiensk tomatpure), oliven, ansjoser og, selvfølgelig, spaghetti.
Spaghetti alla puttanesca er en italiensk ret, som stammer fra Napoli. Ingredienserne er typisk passata (italiensk tomatpure), oliven, ansjoser og, selvfølgelig, spaghetti.
Anvendte iCook-produkter:
Skærebræt af træ
Knivsæt med 5 dele
4-liters suppegryde med låg
1-liters gryde med låg
3-liters gryde med låg
4-liters dampkoger
3-liters blandeskål
Ingredienser:
0,5 l bouillon
olivenolie
2 fed hvidløg, afskallede og i tynde skiver
4 ansjosfileter, hakket
8 cherrytomater, halveret
10 sorte oliven uden sten
20 g drænede kapers
600 g passata
180 g spaghetti
salt efter smag
et lille bundt frisk italiensk persille, hakket
evt. 100 g parmesan, friskrevet
Tilberedning:
Bring vand med lidt salt i kog i den 4-liters suppegryde. Tilbered dernæst bouillon i den 1-liters gryde, som anvist på pakningen.
Imens opvarmes olivenolie i den 3-liters gryde ved middel varme. Når olien er varm, tilsættes hvidløg, og der røres i ca. 10-20 sekunder, indtil det dufter. Tilsæt ansjoser og tomater, rør i 1 minut, tilsæt dernæst oliven og kapers, og rør i 20-30 sekunder. Tilsæt passata, og lad retten simre i 5 minutter. Tilsæt lidt bouillon ad gangen, mens saucen stadig simrer. Det sidste tager ca. 20 minutter.
Når vandet med salt koger, skal spaghettien koges, indtil den er al dente. Hæld dernæst vandet fra spaghettien i den 4-liters dampkoger (der også kan bruges som dørslag), og kom halvdelen af pastavandet i den 3-liters blandeskål.
Kom den kogte spaghetti i saucen, og brug eventuelt lidt af pastavandet til at løsne spaghettierne fra hinanden. Serveres med lidt mere sauce ovenpå, pyntet med persille.
Kan også serveres med: friskrevet parmesan ovenpå.
Download opskriften her som PDF / ePub
Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.
Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.