Grønsagsrisotto
Opskrifter
En risotto er altid lækker, så længe man husker at røre den til en cremet konsistens, og den kan serveres enten som en lille forret eller som hovedret.
En risotto er altid lækker, så længe man husker at røre den til en cremet konsistens, og den kan serveres enten som en lille forret eller som hovedret.
Anvendte iCook-produkter:
Knivsæt med 5 dele
4 l gryde og 4 l dampkoger
Ingredienser:
250 g squash i 5 cm stykker
120 g gulerødder, skrællet og skåret i 5 cm stykker
150 g afskallede friske eller frosne ærter
400 g grønne asparges, skyllet, ordnet, bunden skåret af og i 2 cm stykker (broccoli kan også bruges)
40 g olivenolie
10 g grønsagsbouillonterning, let most med en gaffel
120 g løg, pillet og skåret i 5 cm stykker
280 g arborio-ris (risotto-ris)
0,6 dl kyllingefond
1/2 tsk. fint havsalt
25 g usaltet smør, rumtemperatur
100 g parmesan, friskrevet
10 g friske basilikumblade
Tilberedning:
Opvarm 1 liter vand i gryden. Kom squash, gulerødder, ærter og asparges i dampkogerindsatsen, sæt dampkogeren i gryden, og læg låg på. Damp grønsagerne i ca. 10 minutter, indtil de er møre, men stadig sprøde. (Hvis du ikke har en dampkoger, kommes grønsagerne i en gryde med 3 spsk. vand, læg låget på, opvarm til middel varme, og damp i 10 minutter).
Opvarm olivenolie i en tung gryde eller pande, og tilsæt den moste grønsagsbouillonterning og løget. Steg og rør i det i ca. 5 minutter, indtil løgene er bløde.
Tilsæt risene, og rør godt, så de er dækket af olien. Tilsæt kyllingefond og havsalt. Bring risen i småkog og lad den simre, og rør jævnligt, indtil kyllingefonden er opsuget. Sænk til middel varme.
Tilsæt ca. 2,5 dl varmt vand ad gangen, og rør konstant, indtil risen har optaget al væsken. Fortsæt med at tilsætte 2,5 dl vand ad gangen, og fortsæt med at røre, så risen optager væsken, og koges godt igennem. Blandingen skal se cremet ud og stadig være lidt flydende. Efter ca. 15 minutter skal risen være blød uden at være grødagtig.
Tag gryden af varmen. Kom de kogte grønsager i risen, og bland det sammen. Rør smørret og 50 g parmesan i, indtil det er smeltet. Serveres pyntet med de friske basilikumblade og de sidste 50 g parmesan.
Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.
Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.