Ovnristede kyllingelår og grønsager
Opskrifter
Til denne lækre ovnret skal der ikke bruges ret meget køkkentøj, og den har masser af smag, så man bare må have mere!
Til denne lækre ovnret skal der ikke bruges ret meget køkkentøj, og den har masser af smag, så man bare må have mere!
Anvendte iCook-produkter:
Knivsæt med 5 dele
Skærebræt
3-liters blandeskål
1-liters gryde
2-liters blandeskål
Ingredienser:
6 kyllingelår med skind
Olivenolie
Salt og peber
1 tsk. mild paprika
2 gulerødder, skrællet og hakket
2 squash, hakket
100 g græskar, skrællet og hakket
150 g små kartofler, i halve
1 rødløg, afskallet og skåret i både
4 fed hvidløg, afskallet
100 g broccoli, hakket
Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180°.
Kom kyllingestykkerne i den 3-liters blandeskål, og krydr med salt, peber og mild paprika. Stænk med olivenolie, og lad retten marinere i mindst 30 minutter.
Læg gulerødder, squash, græskar, kartofler og hvidløgsfed i en bradepande, stænk med olivenolie, og krydr med salt og peber. Rør godt rundt.
Pres dernæst de marinerede kyllingestykker ned mellem grønsagerne, og steg retten i ovnen i 45 minutter, eller indtil den er gennemstegt. Efter 10 minutter kommes løgbådene i grønsagsblandingen.
Imens bringes vand med salt i kog i den 1-liters gryde, og broccolien kommes i. Blancher den i ca. 2-3 minutter. Du undgår, at broccolien mister sin flotte grønne farve, ved ikke at koge den for længe.
Velbekomme! De ovnristede kyllingestykker og grønsager samt den blancherede broccoli kan også gemmes og opbevares i den 2-liters blandeskål med låg på i køleskab. Kan holde i køleskab i højst 2 dage.
Vi anvender cookies for at kunne tilbyde dig den bedste oplevelse på vores website. Cookies er filer, der gemmes i din browser og bruges til at hjælpe med at gøre din oplevelse på nettet mere personlig.
Hvis du derfor fortsætter med at anvende vores website uden at ændre indstillingerne, accepterer du brugen af cookies.