Forårsgryderet
Opskrifter
Hvis du kunne tænke dig at lave en ret med forårets skønneste og mest velsmagende grønsager, er denne opskrift et nyt og lækkert bud på en traditionel gryderet. Der er rigelig mad til 4 personer, og retten kan også nemt tilberedes vegansk.
Anvendte iCook-produkter:
Knivsæt med 5 dele
2-liters blandeskål
4-liters suppegryde med låg
Ingredienser (4 portioner):
200 g asparges, grønne
2 fed hvidløg
4 forårsløg
8 artiskokker, små
400 g ærter
400 g hestebønner
80 g pancetta
400 ml kyllingefond
1 håndfuld mynte
1 håndfuld persille
1 spsk. olivenolie
evt. tynde strimler citronskal til servering
Tilberedning:
Skyl og trim aspargeserne, og skær om nødvendigt den nederste tredjedel af, hvorefter de halveres. Pil og hak hvidløget. Skyl, trim og hak forårsløgene groft.
Skær stokken af artiskokkerne. Forkog artiskokkerne i kogende vand med salt i 8-10 minutter, og lad dem dryppe af. Fjern de yderste blade, så der kun er hjertet tilbage. Skrab de uspiselige fibre ud med en ske.
Blancher ærterne og hestebønnerne i kogende vand med salt i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og lad grønsagerne køle af.
Opvarm olien i en gryde, og steg pancettaen i 3-4 minutter. Tilsæt asparges, hvidløg og forårsløg, og steg dem kortvarigt. Tilsæt artiskok, ærter, hestebønner og bouillon. Tilsæt 400 ml kyllingefond, og smag til med salt og peber. Lad det simre i ca. 10 minutter ved lav varme. Tilsæt eventuelt mere vand efter behov.
Skyl urterne, ryst dem tørre, og pil bladene af. Hak dem groft, og kom dem i retten sammen med citronskal i tynde strimler.
TIP: Retten kan også tilberedes vegansk ved at udelade pancetta og erstatte kyllingefond med grønsagsbouillon.